Gdje to radimo industrije

Duhan (MKR)

DUHANSKA INDUSTRIJA

Naša rješenja po principu „ključ u ruke“ primjenjiva su i u duhanskoj industriji. Vrijedno znanje i iskustvo stekli smo radeći za vodećeg talijanskog proizvođača duhana, Garbuio. Zahvaljujući uspješnoj suradnji koja je uključivala našu podršku za automatizaciju i puštanje u pogon primarne obrade biljke, linije za obradu korijena i stabljike te preše po cijelom svijetu, otvorili smo vrata ove specifične industrije.
Danas nas proizvođači duhana prepoznaju kao pouzdanog partnera koji može udovoljiti svim njihovim zahtjevima, neovisno o veličini i tipu tvornice.
Uspješno smo rekonstruirali tvornice duhana u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, u kojima surađujemo s vodećim proizvođačima i postrojenjima za pripremu listova, a svakako jedan od najvažnijih projekata na području jugoistočne Europe je preseljenje proizvodnje Tvornice duhana Rovinj u novu, „greenfield“ tvornicu u Kanfanaru. U sklopu tog projekta, Montelektro je proveo kompletnu opskrbu opreme, montažu i puštanje u pogon trafostanica, distribuciju energije, klimatizaciju (HVAC), osvjetljenje, IT i telefonsku mrežu te protupožarni sustav.
Također surađujemo i s prominentnim svjetskim proizvođačima i prerađivačima duhana, kao i proizvođačima strojeva za duhansku industriju.

 

USPJEŠNE PRIČE:

Tvornica duhana Udbina

Tvornica duhana Udbina specijalizirana je za proizvodnju, pakiranje i distribuciju sitno rezanog duhana. Osnovana je 1997. g. i danas zapošljava 40 djelatnika.
S obzirom na to da je za postizanje učinkovite proizvodnje i kvalitetnog proizvoda modernizacija i automatizacija kompletnog proizvodnog procesa izuzetno važna, Tvornica duhana Udbina angažirala je Montelektro za potrebe automatizacije njihovih strojeva starije generacije, proizvedene u Hrvatskoj i Bugarskoj.
Uz automatizaciju, provedene su, dakako, i ostala rješenja predviđena projektom „ključ u ruke“: elektro-projektiranje, izrada elektro-ormara, ugradnja i puštanje u rad. Suradnja s ovom tvornicom nastavlja se sve do danas, u području održavanja proizvodnje i stalne nadogradnje sustava.

 

Evans MacTavish Agricraft

Montelektro je uspješnu suradnju ostvario i s vodećim američkim proizvođačem strojeva za obradu duhana, tvrtkom Evans MacTavish Agricraft. Suradnja obuhvaća pružanje cjelovitih rješenja u primarnoj obradi duhana za tvornice u Americi, Indiji, Indoneziji, Pakistanu, Kazahstanu, Bangladešu, ali i drugim dijelovima svijeta.

Uspješan primjer suradnje svakako je i onaj tvornice duhana u Bangladešu, drugog najvećeg proizvođača duhana u toj zemlji. Vlasnik tvornice, Akij Group kupio je rješenje tvrtke Evans MacTavish Agrifract, a Montelektro je osmislio elektro-projekt kompletnog pogona koji u jednom satu proizvede čak 12 tona duhana. Kvalitetu i visoki proizvodni potencijal tog postrojenja prepoznao je i jedan od najvećih svjetskih proizvođača duhana, Japan Tobacco International koji ga je 2018. godine kupio.