Naše
Novosti

Zamjena sustava automatizacije u južnoafričkoj pivovari

 

Nakon dvogodišnjeg uredskog rada na razvoju novog sustava automatizacije, našim je inženjerima bilo potrebno manje od dva tjedna za dovršenje migracije sustava upravljanja za proizvodnju piva i jabukovače u Heinekenovoj pivovari u južnoafričkom Sedibengu.

 

Puštanjem u rad treće proizvodne linije u pivovari, Montelektro je modernizirao  proizvodnju u jednom od najkompleksnijih postrojenja u ovome dijelu svijeta.

Radi se o ujedno najvećem Heinekenovom projektu ikada, s obzirom na to da je uključivao zamjenu više od 10 000 komponenata u samo jednoj fazi.

Naši su inženjeri utrošili 10 000 radnih sati za osmišljavanje projekta, inženjering i izradu te više od 5 000 radnih sati za puštanje u rad. Sustav upravljanja  Brewmaxx omogućio je poboljšanje proizvodnje, a  s novim sustavom upravljanja, pivovara u Sedibengu je dobila moderan softver koji ima mogućnost vraćanja temeljnih uvjeta uklanjanjem zaobilaznih rješenja te bolju provjeru opreme i procesa.

Donio je i niz funkcionalnosti za rješavanje problema, poput prijave u sustav na razini operatera, korištenja video načina, bolje vizualizacije problema te mogućnosti da umjesto inženjera, operater pristupa aplikaciji kako bi provjerio uvjete za sljedeći korak u sekvencama. Sve to trebalo bi omogućiti Heinekenu povećanje proizvodnih kapaciteta za 30 %.

Implementacijom projekta u Južnoafričkoj Republici, Montelektro je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju u integraciji sustava pivovara. Povodom zaključivanja ugovora, izvršni direktor Montelektra, Edvin Šafranko rekao je: „Nastavak suradnje s postojećim klijentom uvijek je dobar pokazatelj uspješnog prethodnog rada. Počašćeni smo što smo odabrani za implementaciju tako velikog projekta koji će pridonijeti daljnjem rastu i razvoju našeg klijenta.

 

Sve novosti

Show the newsfeed