Naše
Novosti

DFP – Montelektrova platforma Industrije 4.0 implementirana u Albert Maltingsu

25. rujna 2023. 

 

Najnovije Montelektrovo rješenje, Digital Factory Portal – DFP, platforma Industrije 4.0  uspješno je implementirana u tvornici Albert Maltings u belgijskom Ruisbroeku.
Projektom kojim se digitalizira proizvodnja u ovoj malteriji, Montelektro nastavlja dugogodišnju uspješnu suradnju s Heinekenom, jednim od svojih najvećih klijenata.

 

Razvoj ovog MES rješenja rezultat je vrijednog znanja i iskustva Montelektrovih stručnjaka stečenog tijekom više od trideset godina rada na isporuci rješenja industrijske automatizacije i elektro-projektiranja diljem svijeta.

Implementacijom raznih sustava za upravljanje procesima u različitim dijelovima proizvodnje u tvornicama i realizacijom greenfield i brownfield projekata kao i projekata zanavljanja procesa, Montelektrov tim stekao je duboko razumijevanje tehnoloških procesa i svih posebnosti pivarske i prehrambene industrije.

Za tvrtku orijentiranu prema potrebama kupaca, logičan sljedeći korak bio je razvoj DFP-a, jedinstvenog softverskog rješenja koji osim standardnih modula nudi i dodatne opcije prilagođene klijentovim specifičnim potrebama

 

Digital Factory Portal omogućuje detaljni uvid u sve proizvodne procese provjerom i analizom podataka o procesu i kvaliteti proizvoda. Web – bazirana aplikacija implementirana u Albert Maltingsu integrirana je u klijentovu serversku arhitekturu, uključujući SQL bazu podataka i Cloud.
Njezine osnovne funkcionalnosti uključuju planiranja narudžbi putem poslovno-informacijskog sustava ERP-a, dodjele zadataka, praćenja statusa proizvodnje u postrojenju, prikupljanje podataka o proizvodnji, izvještavanje te analizu podataka veće razine, poput KPI-eva, MTBA i idealnog uvarka.

 

Integriran je s klijentovim poslovno-informacijskim sustavom ERP-om za planiranje proizvodnje i zakazivanje akitvnosti, kao i s trećim stranama, poput laboratorijskih mjerenja, predvidivog održavanja i ljudskih resursa. Također omogućuje izvještanje i analitiku tih podataka te podlogu za provedbu korektivnih mjera i ostvarenja bolje učinke proizvodnje.

Puštanje u rad DFP-a u belgijskoj malteriji prva je implementacija ove Montelektrove platforme.
Menadžment kompanije planira razvoj i isporuku prilagođenih rješenja i za druge klijente u pivarskoj i prehrambenoj industriji s obzirom na to da DFP pokriva različite tehnološke procese, a njegova instalacija može biti prilagođena raznim specifičnim zahtjevima.

 

Ovisno o potrebama klijenta, rješenje će se nastavljati prilagođavati zahtjevima industrije i novim tehnologijama. Jedan od prvih koraka u tome bit će napredno planiranje prozvodnje koje automatizira procese između narudžbi dobivenih iz poslovno-informacijskog sustava i izvršenja proizvodnih procesa u postrojenju.

 

U povodu puštanja u rad ove platforme, glavni izvršni direktor Montelektra, g. Edvin Šafranko rekao je:„ Zahvalni smo Heinekenu što nas je odabrao za razvoj aplikacije koja će omogućiti procese digitalizacije u njihovoj pivovari i što smo dio nove digitalne ere u pivarskoj inudstriji kao jedni od lidera u razvoju rješenja koji osiguravaju digitalnu transformaciju vrlo kompleksnih i zahtjevnih industrijskih procesa“.

Sve novosti

Show the newsfeed