Naše
Novosti

Žene u inženjerstvu

15. studenog 2022. 

 

Studentski ogranak  Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike sa Sveučilišta u Rijeci, održao je prošlog tjedna na riječkom Tehničkom fakultetu konferenciju pod nazivom “ Žene u inženjerstvu”.

Glavni cilj događaja koji se organizirao uz potporu Montelektra te drugih tvrtki i institucija bio je predstavljanje uspješnih inženjerki i njihovih inženjerskih projekata koji imaju značajni utjecaj na napredak društva u cjelini. Kao tvrtka koja podupire takve događaje i teži većem uključivanju žena u inženjerski svijet, Montelektro je pridonio uspjehu ovog događaja angažiranjem četiri članice svojeg tima. Tako su projektantice Maja Sohora i Ivona Stajić te inženjerke za automatizaciju Mia Vrbat i Maja Boljkovac održale predavanje na temu “Montelektrove inženjerke moderniziraju svjetsku industriju i ruše stereotipe”.

Svaka dama predstavila je svoju priču o tome kako je postala inženjerkom, s kojim predrasudama se susretala te  kako izgleda rad na zahtjevnim projektima automatizacije i elektroprojektiranja diljem globusa.

Ova je prezentacija omogućila studentima bolji uvid u to što mogu očekivati jednom kada se nakon diplome zaposle u automatičarskoj tvrtki te kako izgleda rad u Montelektru.

 

 

Sve novosti

Show the newsfeed