Naše
Novosti

Završetak programa Montelektrove studentske prakse 2021

4. listopada 2021.

 

 

Već nekoliko godina, Montelektro usko surađuje sa zagrebačkim  Fakultetom elektrotehnike i računarstva pružajući priliku njihovim studentima da radom u kompaniji steknu praktično znanje i vještine.

Tijekom nedavne ljetne sezone, osmero studenata je pohađalo Montelektrov program prakse u našem uredu u Svetoj Nedelji. Pod nadzorom naših eksperata, studenti su imali prilike pokazati svoje stečeno znanje u elektro-projektiranju, programiranju sustava upravljanja, dizajnu sustava SCADA i drugim aspektima industrijske automatizacije. S obzirom na to da Montelektro slovi za jednog od vodećih integratora sustava u pivarskoj industriji, studenti su ovom praksom dobili vrijedna saznanja o kompletnom pivarskom procesu.

To će im pomoći u boljem razumijevanju proizvodnje piva, ali i boljem uvidu u proizvodne procese u prehrambenoj industriji.

Tijekom trotjedne prakse, Montelektro je dobio vrijednu potporu u provedbi svakodnevnih aktivnosti te priliku za otkrivanje potencijalnih budućih korisnika stipendija ili zaposlenika.

S druge strane, za studente je to bila izvrsna šansa za nadogradnju i proširenje fakultetskog znanja, ali i za shvaćanje koliko doista uživaju u poslovima automatizacije.

Osim toga, pohađanjem prakse u Montelektru, mogu dobiti inspiraciju za temu diplomskog rada. Za sve one koji ispunjavaju kompanijske uvjete za zapošljavanje, postoji mogućnost nastavka suradnje kroz studentski posao ili stalni posao nakon diplome.

Ove jeseni, naš tim je proširen za još dva inženjera automatizacije koji su ranije bili korisnici Montelektrovih stipendija.

Do sada, preko 30 studenata je pohađalo praksu u Montelektru, od čega je jedanaestero studenata financirano kroz Montelektrov program stipendija.

 

Sve novosti

Show the newsfeed