Naše
Novosti

Tech Talk Mislava Gazdovića

24. ožujka 2022. 

 

U okviru sponzorske suradnje s Klubom studenata elektrotehnike i računarstva, prošlog tjedna je u prostorijama KSET-a organiziran Tech Talk  Mislava Gazdovića, stručnjaka za automatizaciju i voditelja tima Odjela inovacija i razvoja u Montelektru. Tech Talk” Razvoj softvera i tehnologija automatizacije – dva smo svijeta različita… ili ipak ne” okupio je tridesetak studenata zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva,

Bila je to izvrsna prilika za upoznavanje studenata s djelatnošću Montelektra i mogućnostima zapošljavanja, ali prvenstveno i za otvoreni razgovor o primjeni dobrih praksi softverskog inženjeringa u automatizaciji.

Iako su možda na prvi pogled automatizacija i razvoj softvera dva različita svijeta, bogato iskustvo Mislava Gazdovića pokazuje koliko možemo naučiti jedni od drugih.

Modernizacija procesa proizvodnje diljem svijeta postavlja sve veće zahtjeve na automatizaciju, stoga su se odabrani principi, kao što su primjerice DRY (Don’t Repeat Yourself), KISS (Keep It Simple …), YAGNI (You Ain’t Gonna Need It), pokazali kao dobra podloga za vrlo zanimljivu diskusiju i razmjenu iskustava u ova dva srodna ali različita područja.

Sve novosti

Show the newsfeed