Naše
Novosti

Tech Talk Damira Habuša

14. travnja 2023. 

 

U okviru Montelektrove suradnje s Klubom studenata elektrotehnike (KSET) koji djeluje pri zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, naš stručnjak za automatizaciju i viši voditelj tima, Damir Habuš održao je Tech Talk pod nazivom „Data is The New Oil – DA, ali džabe ako ne znaš što s tim“.

Studenti elektrotehnike i računarstva ovom su prigodom saznali kako izgleda tipičan radni dan u Montelektru te s kojim izazovima se naši inženjeri susreću prilikom svakodnevnog kreiranja rješenja za modernizaciju pivarske industrije.

Damir Habuš objasnio je studentima razliku između brownfield i greenfield projekata, PCS-a i MES-a, kao i zašto je razumijevanje tehnoloških procesa toliko bitno.

Ipak, najveći fokus njegovog izlaganja bio je na razlikama između IT i OT okruženja i velikoj količini podataka koje sustav prikuplja tijekom procesa proizvodnje te važnosti njihove analize i odgovarajuće upotrebe. Pritom je posebno istaknuo žurnu potrebu za približavanjem IT i OT svijeta te implementacijom znanja i iskustva iz oba svijeta.

 

Sve novosti

Show the newsfeed