Naše
Novosti

Platinasto sponzorstvo PLC radionice

15. listopada 2021.

 

 

 

Montelektro ponosno podupire organizaciju radionica PLC, koje tijekom listopada 2021. organizira EESTEC LC Zagreb, neprofitna organizacija koja okuplja studente računarstva i elektrotehnike.
EESTEC LC je jedna od 59 podružnica Međunarodnog udruženja studenata elektrotehnike, mreže koja povezuje 6000 inženjera iz 28 europskih zemalja s ciljem unaprjeđenja njihovih vještina i znanja.
Imajući u vidu povećani interest studenata u dobivanju više informacija o programabilnim logičkim kontrolerima, vodstvo organizacije odlučilo je podržati radionicu čija je svrha pomoći studentima u stjecanju praktičnog znanja u inženjeringu sustava upotrebom PLC-a i povezanih tehnika programiranja. Štoviše, radionica će pružiti priliku za nadogradnju teoretskog znanja o PLC-ovima i industrijskoj automatizaciji.
Montelektro je među nekoliko kompanija koje podupiru organizacija ovog hvalevrijednog događaja koje se održava na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U sklopu te suradnje, naš inženjer automatizacije, Mislav Gazdović i voditelj tima u Odjelu razvoja i inovacija, pripremio je zadatak o implementaciji PLC programa u automatskoj kontroli proizvodnje u spremniku za fermentaciju, važne proizvodne jedinice u pivovari.
Korištenjem predloženog obrasca projekta, koji uključuje simulacije cjelokupnog fizičkog procesa u stvarnom vremenu (naši inženjeri osigurali su da programiranje PLCa oponaša stvarni sustav proizvodnje), student će trebati realizirati upravljački algoritam korištenjem softvera za programiranje TIA Portal V17-Step 7 Professional,softvera WinCC Professional za vizualizaciju i PLCSIM za simulaciju. Sva predložena rješenja provjerit će Mislav Gazdović i profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Pobjednik će biti proglašen 18. listopada, kada će se održati završna ceremonija.

Ova suradnja omogućila je Montelektru priliku za prezentaciju poslova i prilika za zapošljavanje široj zajednici studenata elektrotehnike i računarstva.

 

Sve novosti

Show the newsfeed