Naše
Novosti

Obveza ugradnje Montelektrovog rješenja u svim pivovarama i tvornicama pića u Kambodži

28. listopada 2021. 

 

 

U listopadu 2021, kambodžanska Generalna uprava za poreze izdala je direktivu koja obvezuje sve tamošnje proizvođače piva i pića da instaliraju rješenje koje je razvio Montelektro, a čija svrha je kontrola količine proizvedenih piva, pića i sokova.

Tome je prethodilo uspješna testna implementacija rješenja u jednoj velikoj pivovari u Kambodži.

Obveza podrazumijeva instalaciju uređaja za mjerenje protoka i vodljivosti u svim punionicama, postavljanje kontrolnog ormara u tvornici te direktno povezivanje s elektronskim mrežnim sustavom Generalne uprave za poreze.

Ovom direktivom, Ministarstvo financija i gospodarstva Kraljevine Kambodže želi standardizirati i osnažiti upravljanje poreznim prihodima, uključujući posebne poreze na piva te alkoholna i bezalkoholna pića. Osim toga, ona će im pomoći u kontroli i usporedbi stvarne proizvodnje s poreznim izvješćima koje im proizvođači dostavljaju.

Obveza je stupila na snagu u listopadu 2021, a sve kompanije koje su njome obuhvaćene, moraju do kraja 2021. godine instalirati Montelektrovo rješenje.

Direktiva koju su izdale vlasti Kraljevine Kambodže predstavlja izuzetno priznanje i dodatnu potvrdu kvalitete Montelektrovih proizvoda i usluga te nastavak uspješne suradnje s dokazanim dobavljačima poput tvrtki Endress + Hauser te Siemens, čiji se instrumenti za mjerenje i komponente za industrijsku automatizaciju koriste pri izradi ovog rješenja.

Sve novosti

Show the newsfeed