Naše
Novosti

Montelektro realizirao jedan od najvećih projekata u pivarstvu

Nakon uspješnog SAT testa za pivovaru Heineken Den Bosch u prosincu 2020. godine, Montelektro je zaključio pet godina dug projekt koji se sastojao od opsežne organizacije projekta, izrade softvera i puštanja u rad.

 

Osim što je najveća i najsloženija Heinekenova  pivovara u Nizozemskoj, pivovara smještena u ‘s-Hertogenboschu ujedno je i jedna od najvećih na svijetu. Njezin godišnji kapacitet iznosi 7,5 milijuna hl i proizvod više od 100 različitih brendova piva, što ga čini jednim od najsloženijih projekata pivarske industrije ikad.

 

Opseg projekta obuhvaćao je zamjenu automatizacije cjelokupnog proizvodnog toka od unosa sirovina do pakiranja, te automatizaciju utilities postrojenja kao što je priprema vode i otpadne vode, rashlada, kotlovi pare i postrojenja za CO2. Zahtjevi kupaca za ovaj brownfield projekt bili su minimalni zastoji (2 do 4 sata) i besprijekoran prijelaz između faza, bez otvorenih točaka nakon pokretanja svake faze.

 

Tim angažiran na ovom projektu sastojao se od 20 stručnjaka koji rade iz ureda (do 10 inženjera koji rade istovremeno) i četiri stručnjaka koji rade u tvornici (do 8 inženjera koji rade istovremeno). Odnos s Klijentom, inženjeri, tehničari i operatori također su pridonijeli ovom vrijednom postignuću, zajedno s prethodno spomenutim članovima tima.

Prije svake faze, Montelektro je izvršio vrlo temeljita ispitivanja u okruženju uredske simulacije.

 

Novi sustav automatizacije izgrađen je na platformi Proleit brewmaxx sa Siemensovim hardverom za automatizaciju. Preko stotinu starih Rockwellovih CPU-a zamijenilo je 27 Siemens PLC konfiguracija. Nadalje, srž sustava sada čine dva sistemska poslužitelja s SQL bazama podataka. Kao dio projekta, pivovara je opremljena s 50 operaterskih radnih stanica s više monitora, a sustav za kontrolu procesa povezan je s MES sustavom.

Tijekom pet godina implementirano je 25.000 upravljačkih modula i 1.200 sekvenci automatizacije.

 

Konačni rezultat ove suradnje je novi sustav automatizacije koji radi besprijekorno te zadovoljan kupac koji je Montelektru dodijelio SLA ugovor koji osigurava kontinuirano praćenje performansi sustava.

 

 

 

 

Sve novosti

Show the newsfeed