Naše
Novosti

Generacijski jaz? Nema problema kada Montelektro upravlja komunikacijama

16.prosinca 2021. 

 

Na globalnoj razini, Montelektro je vjerojatno jedan od rijetkih integratora sustava koji uz minimalne zastoje može uspostaviti besprijekornu komunikaciju između starog sustava za upravljanje procesima (PCS), kao što je S5-Botec QNX, i PCS sustava najnovije generacije (brewmaxx v9.7).

Ova konkurentska prednost ponovno je došla do izražaja tijekom nedavne implementacije projekta automatizacije filtriranja piva u pivovari Heineken BIELA ​​u Guayaquilu u Ekvadoru.

Proizvodnja piva odvijala se na više od 25 godina starom sustavu BOTEC QNX4 za kontrolu procesa, čiji je hardver zastario. Budući da su mogući kvarovi sustava i nedostupnost rezervnih dijelova predstavljali rizik za proizvodnju, pivovara se suočila s potrebom modernizacije PCS-a te poboljšanja procesa proizvodnje, smanjenja troškova i povećanja učinkovitosti. Stoga su postojeći PCS odlučili nadograditi najnovijim sustavom kontrole procesa brewmaxx, pri čemu je filtracija piva prva faza procesa. Taj postupak podrazumijevao je „izrezivanje“ PLC-a za filtraciju i, uz minimalni zastoj u proizvodnji, uspostavljanje komunikacije s drugim procesnim ćelijama koje pokreću S5 / Botec.

Zahvaljujući stručnosti naših inženjera i njihovoj sposobnosti upravljanja sustavima svih generacija, koji su koristeći metode obrnutog inženjeringa pokazali svoje bogato znanje u razumijevanju programa S5, uspješno je integriran najsuvremeniji sustav brewmaxx u preostalo okruženje sustava S5 / Botec ekvadorske pivovare.

Prema trenutnim planovima, do sredine 2022. godine cijeli proces kuhanja piva u Bieli  bi se trebao nadograditi novim sustavom za upravljanje procesima – brewmaxx PCS. Stoga će Montelektro u narednom razdoblju zamijeniti Botec QNX4 s brewmaxxom u preostale tri procesne ćelije te staru opremu zamijeniti novim, modernijim sustavom.

Sve novosti

Show the newsfeed