Više
O nama

Uspješne priče

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DABROWA GORNICZA, POLJSKA

 

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača čelika, Arcelor Mittal je u svojem postrojenju u poljskoj Dabrowoj Gorniczi imao potrebu za smanjenjem emisije otpadne prašine koja nastaje u procesu sinteriranja. Zamjenom dva postojeća ESP filtera s modernim, hibridnim filterima osigurali su željenu redukciju prašine na liniji za sinteriranje. Sam hibridni filter se sastoji od tri dijela: prvi dio je dizajniran po uzoru na ESP te je namijenjen prikupljanju težih i većih dijelova prašine, a preostala dva nalikuju vrećastim filterima te zbog toga mnogo jednostavnije i lakše prikupljaju i najsitnije čestice otpada. Hibridni filteri su kombinacija najbolje tehnologije koja objedinjuje ESP i tekstilne filtere. Radi dobivanja što je moguće boljih rezultata, dodatno su instalirani i sustavi za ubrizgavanje suhog sorbenta i aktivnog ugljena. Naime, suhi sorbent omogućava uklanjanje sumporovog dioksida. Zahvaljujući vatrootpornim svojstvima smanjuje zapaljivost, a njegovim nanošenjem na površinu vreća stvara se zaštitni sloj protiv ugljikovodika i kiselih sastojaka. S druge strane, ubrizgavanje aktivnog ugljena osigurava uklanjanje dioksina iz dimnih plinova. S obzirom na to da je takvo ubrizgavanje instalacija ATEX-a, za ovaj je postupak neophodna posebna oprema i usklađivanje s posebnim protokolima. U tom procesu, prašina pomiješana s dodacima iz filtarskih spremnika ponovno se reciklira u filteru i tako pridonosi štednji vapna. Ostatak materijala se prenosi u preostale silose odakle se iskrcava u kamione.
Angažman Montelektrovih stručnjaka uključivao je projektiranje i isporuku potpuno automatiziranog sustava upravljanja. Osmišljene su i isporučeni električni razdjelnici s neprekidnim napajanjem , a razvijeni su i isporučeni programi kontrole PLC te HMI.

Više o klijentu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZHANGJIANGANG, KINA

Shagang Group slovi za najvećeg kineskog proizvođača čelika u privatnom vlasništvu te je uvršten među deset najvećih svjetskih čeličana. Kompanija zapošljava više od 40 000 djelatnika, a u svojim tvorničkim postrojenjima godišnje proizvede više od 40 milijuna tona čelika.
U suradnji s austrijskom kompanijom Inteco, Montelektro je za potrebe tvornice u Zhangjiangangu projektirao i isporučio sustav ljevaonice u pet traka s dinamičkom mekom redukcijom. Sama ljevaonica namijenjena je proizvodnji kvadratnih čeličnih greda veličine 300×400 mm, koje se koriste u proizvodnji građevinskog, opružnog i nosivog čelika kao i najkvalitetnijih čeličnih kordova za gume.
Montelektrovi stručnjaci razvili su kompletni, automatizirani sustav upravljanja koji je obuhvaćao kontrolne programe PLC i HMI te električne razdjelnike.

Više o klijentu.